BibTex RIS Kaynak Göster

Lyotard, Baudrillard Ve Foucault’nun Düşünceleri Işığında Postmodernizmi Anlamaya Çalışmak

Yıl 2011, Sayı: 559, 47 - 47, 01.09.2011

Öz

Modernizm; Rönesans, Reform ve Aydınlanma felsefesinden kaynaklanmış ve muhakeme, akılcılık ve bilimi temel almıştır. Modernizme göre, insanlık akıl ve bilimsel bilgi ile “tek gerçek”e ulaşabilecektir. Buna karşılık postmodernizm; modernizmin insanı, dünyayı ve hayatı basitleştirmesini ve ussallaştırmasını eleştirmektedir. Postmodern düşünürler modernizme yönelik getirdikleri eleştirilerden yola çıkarak postmodernizme ve postmodern sürece farklı anlamlar yüklemektedirler. Bazıları modernizmle postmodernizm arasındaki kesin sınırlardan bahsederken, bazıları da kesin sınırlar yerine bir devamlılıktan bahsetmektedir. Lyotard büyük anlatılar üzerine vurgu yaparken, Baudrillard modernizm sonrası süreci metaforlarla açıklamaya çalışmıştır. Foucault ise iktidar konusu üzerinde durmuştur. Bu çalışmada postmodernizmi anlamak adına; Lyotard, Foucault ve Baudrillard’ın postmodernizmle ilgili düşüncelerine yer verilecektir

Trying to Understand Postmodernism in the Light of Lyotard, Baudrillard and Foucault’s Thought

Yıl 2011, Sayı: 559, 47 - 47, 01.09.2011

Öz

Modernism was grown out of the Renaissance, the Reform and Enlightenment philosophy and built its argument on reasoning, rationalism and science. According to modernism, humanity can reach “one real” by using reasoning and ampirical data. Nonetheless postmodernism criticized simplification and rationalization of human, world and life. Postmodern philosophers’ different interpretations on modernism are affected from their criticism which they directed towards modernism. Some of them emphasize on a definite boundaries between modernism and postmodernism, others emphasize on a process between them, instead of certain boundaries. When Lyotard points on grand narratives, Baudrillard tries to explain post modern process by using metafors. Foucault dealt with power.This article aims to give an analysis of postmodernist views of Lyotard, Foucault and Baudrillard

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Research Article
Yazarlar

Dilek Memişoğlu Bu kişi benim

H.bahadır Eser Bu kişi benim

Orhan Adıgüzel

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Sayı: 559

Kaynak Göster

APA Memişoğlu, D., Eser, H., & Adıgüzel, O. (2011). Lyotard, Baudrillard Ve Foucault’nun Düşünceleri Işığında Postmodernizmi Anlamaya Çalışmak. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar(559), 47-47.
AMA Memişoğlu D, Eser H, Adıgüzel O. Lyotard, Baudrillard Ve Foucault’nun Düşünceleri Işığında Postmodernizmi Anlamaya Çalışmak. FPEYD. Eylül 2011;(559):47-47.
Chicago Memişoğlu, Dilek, H.bahadır Eser, ve Orhan Adıgüzel. “Lyotard, Baudrillard Ve Foucault’nun Düşünceleri Işığında Postmodernizmi Anlamaya Çalışmak”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, sy. 559 (Eylül 2011): 47-47.
EndNote Memişoğlu D, Eser H, Adıgüzel O (01 Eylül 2011) Lyotard, Baudrillard Ve Foucault’nun Düşünceleri Işığında Postmodernizmi Anlamaya Çalışmak. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 559 47–47.
IEEE D. Memişoğlu, H. Eser, ve O. Adıgüzel, “Lyotard, Baudrillard Ve Foucault’nun Düşünceleri Işığında Postmodernizmi Anlamaya Çalışmak”, FPEYD, sy. 559, ss. 47–47, Eylül 2011.
ISNAD Memişoğlu, Dilek vd. “Lyotard, Baudrillard Ve Foucault’nun Düşünceleri Işığında Postmodernizmi Anlamaya Çalışmak”. Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar 559 (Eylül 2011), 47-47.
JAMA Memişoğlu D, Eser H, Adıgüzel O. Lyotard, Baudrillard Ve Foucault’nun Düşünceleri Işığında Postmodernizmi Anlamaya Çalışmak. FPEYD. 2011;:47–47.
MLA Memişoğlu, Dilek vd. “Lyotard, Baudrillard Ve Foucault’nun Düşünceleri Işığında Postmodernizmi Anlamaya Çalışmak”. Finans Politik Ve Ekonomik Yorumlar, sy. 559, 2011, ss. 47-47.
Vancouver Memişoğlu D, Eser H, Adıgüzel O. Lyotard, Baudrillard Ve Foucault’nun Düşünceleri Işığında Postmodernizmi Anlamaya Çalışmak. FPEYD. 2011(559):47-.