Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Elektronik Hizmet Kalitesinin Elektronik Ağızdan Ağza İletişim Türleri Üzerindeki Etkisi

Yıl 2017, Cilt: 8 Sayı: 15, 43 - 64, 30.06.2017

Öz

Özet: Mevcut çalışmanın amacı, elektronik hizmet kalitesi algısının elektronik

ağızdan ağza iletişim (e-WOM) şiddeti, pozitif e-WOM ve negatif e-WOM

üzerindeki etkilerini incelemektir. Ayrıca elektronik hizmet kalitesi algısı üzerinde

etkinlik, sistem uygunluğu, işlem gerçekleştirme ve gizlilik boyutlarının etkisi de

incelenmiştir. Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde okuyan 206

öğrenciden anket yoluyla çalışma kapsamında veriler toplanmış ve yapısal

eşitlik modeli test edilmiştir. Sonuç olarak elektronik hizmet kalitesinin etkinlik,

sistem uygunluğu, işlem gerçekleştirme, gizlilik boyutları tarafından etkilendiği

ve elektronik hizmet kalitesinin e-WOM şiddetini ve negatif e-WOM'u negatif

olarak etkilediği bulunmuştur. 

Kaynakça

  • ANDERSON, E. W. (1998), Customer satisfaction and word of mouth. Journal of service research, 1(1), 5-17.
Yıl 2017, Cilt: 8 Sayı: 15, 43 - 64, 30.06.2017

Öz

Kaynakça

  • ANDERSON, E. W. (1998), Customer satisfaction and word of mouth. Journal of service research, 1(1), 5-17.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Konular Ekonomi
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Nurettin Parıltı

Görkem Erdoğan

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2017
Gönderilme Tarihi 19 Temmuz 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Cilt: 8 Sayı: 15

Kaynak Göster

APA Parıltı, N., & Erdoğan, G. (2017). Elektronik Hizmet Kalitesinin Elektronik Ağızdan Ağza İletişim Türleri Üzerindeki Etkisi. Bartın Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 8(15), 43-64.

Bartın Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, Mayıs ve Kasım aylarında olmak üzere yılda iki defa yayımlanan, beş yılını doldurmuş çift kör hakemli uluslararası bir dergidir. Dergimiz 06.04.2015 tarihinden itibaren EBSCO Host’ta, Akademia Sosyal Bilimler İndeksi (ASOS), SOBIAD ve Google akademik indeksinde taranmaktadır. TR Dizin indeksinde taranması için de girişimlerde bulunulmuş olup değerlendirilme süreci devam etmektedir. 

This work is licensed under CC BY-NC-SA 4.0