BibTex RIS Cite

Gastronomi ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi

Year 2015, Volume: 7 Issue: 1, - , 21.03.2016

Abstract

Gıda güvenliği, yiyecek içecek işletmelerinin en çok önem vermeleri gereken konulardan biridir. Gıda güvenliğine ilişkin yaşanan sorunlar, tüketicileri daha seçici davranmaya, üreticileri ise daha sağlıklı ve güvenli gıda sunmaya yöneltmektedir. Gıda güvenliği ve personel hijyeninin sağlanmasında önemli girdilerden biri gıda ve personel hijyenine yönelik donanım altyapısının oluşturulmasıdır. Bu çalışmada, yiyecek içecek işletmeleri için istihdam kaynağı olan, “gastronomi ve mutfak sanatları” (lisans) ve “aşçılık” (önlisans) programlarının gıda güvenliğine yönelik donanım düzeylerinin araştırılması amaçlanmıştır. Çalışmanın evrenini; 2013-2014 akademik yılında “gastronomi” ve “aşçılık” programlarında uygulamalı mutfak derslerine giren öğretim elemanları oluşturmuştur. İlgili bölümlerde görev yapan akademisyenlerden e-anket yöntemiyle toplanan verilerin frekans ve yüzde dağılımları tablolaştırılmış ve değişkenler arasındaki farklılıkların analizine yönelik Kruskal-Wallis H Testi kullanılmıştır. Çalışma bulgularına göre Öğrenci - Öğretim Elemanı Hijyenine ve Isı Kontrolüne Yönelik Donanım düzeylerinin devlet ve vakıf üniversitelerine göre p < 0,05 düzeyinde farklılık gösterdiği, Çapraz Bulaşma Kontrolüne Yönelik Donanım düzeylerinin ise farklılık göstermediği anlaşılmıştır.

Year 2015, Volume: 7 Issue: 1, - , 21.03.2016

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Primary Language Turkish
Journal Section Articles
Authors

Burhan Sevim

Onur Görkem This is me

Publication Date March 21, 2016
Published in Issue Year 2015 Volume: 7 Issue: 1

Cite

APA Sevim, B., & Görkem, O. (2016). Gastronomi ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, 7(1).
AMA Sevim B, Görkem O. Gastronomi ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. March 2016;7(1).
Chicago Sevim, Burhan, and Onur Görkem. “Gastronomi Ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7, no. 1 (March 2016).
EndNote Sevim B, Görkem O (March 1, 2016) Gastronomi ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7 1
IEEE B. Sevim and O. Görkem, “Gastronomi ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi”, Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 1, 2016.
ISNAD Sevim, Burhan - Görkem, Onur. “Gastronomi Ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi 7/1 (March 2016).
JAMA Sevim B, Görkem O. Gastronomi ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7.
MLA Sevim, Burhan and Onur Görkem. “Gastronomi Ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi”. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi, vol. 7, no. 1, 2016.
Vancouver Sevim B, Görkem O. Gastronomi ve Aşçılık Programlarında Gıda Güvenliği Donanım Altyapısının Değerlendirilmesi. Uluslararası Alanya İşletme Fakültesi Dergisi. 2016;7(1).