BibTex RIS Cite

Ankara Zerefşan Nakışhane

Year 2012, Volume: 5 Issue: 9, 0 - 0, 08.03.2012

Abstract

Kişi ve toplum için hayati önem taşıyan eğitim sistemleri içerisinde yaygın eğitim, dolayısıyla yetişkin eğitimi önem kazanmaktadır. Yetişkin Eğitimi “yetişkin olarak düşünülen kişilerin yeteneklerini geliştirmelerine, bilgilerini arttırmalarına, teknik veya mesleki eğitim yeterliklerini iyileştirmelerine, tutum ve davranışlarını hem kişisel gelişme hem de dengeli ve bağımsız bir toplumsal, ekonomik ve kültürel gelişmeye katılma bakımından değiştirmelerine imkan sağlayan düzenli eğitim süreçlerinin tümü” olarak tanımlanmaktadır.

Bir yetişkinin tüm çalışma yaşamı boyunca bir işi, bir sanat ya da mesleği sürdürebilmesi yahut yeni bir iş, sanat ya da meslek edinebilmesi için gerekli tutum, bilgi ve becerileri geliştirmesine olanak sağlayan yetişkin mesleki eğitim kursları birçok kurum tarafından çalışanlarına sunulmaktadır.

Ankara büyükşehir belediyesi Kültür ve sosyal işler daire başkanlığına bağlı olarak, Geleneksel kitap sanatlarını yaşatmak, yeni nesillere öğretmek amacıyla 2003 yılında Zerefşan Nakışhanesi kurulmuştur.

Bu çalışmada Zerefşan Nakışhanesi bünyesinde yapılan kitap sanatları eğitimi hakkında bilgi verilerek, Şahin İnalöz tarafından yapılan Minyatürler, Burcu Eryılmaz ve öğrencilerinin yaptığı kaat'ı, çalışmaları ile tezhip, ebru çalışmalarına yer verilmiştir.

 

Year 2012, Volume: 5 Issue: 9, 0 - 0, 08.03.2012

Abstract

There are 0 citations in total.

Details

Journal Section Akdeniz Sanat Dergisi
Authors

Gülten Kurt

Publication Date March 8, 2012
Submission Date December 7, 2014
Published in Issue Year 2012 Volume: 5 Issue: 9

Cite

APA Kurt, G. (2012). Ankara Zerefşan Nakışhane. Akdeniz Sanat, 5(9).

For the issue of Jaunary 2020, last date of submission is November 1. To this date, you can submit your papers via Dergipark.